Belföld

Megtalálták Habony Árpád érettségijét

Bár korábban az RTL Klub Híradójának stábja égen-földön kereste a dokumentumot, a Magyar Nemzet talált rá. Habony díszítőszobrász.

Ahogyan arról korábban hírt adtunk: az RTL Klub híradója egy, az interneten talált titokzatos önéletrajz alapján igyekezett felgöngyölíteni: pontosan milyen iskolákat látogatott Habony Árpád. A stáb nem találta nyomát annak, hogy Habonynak lenne érettségije.

A Magyar Nemzet azonban – bár hivatalos papírt erről nem tudnak felmutatni adatvédelmi okokból – megtalálta a miniszterelnök tanácsadójának alma materét.

Az RTL Klub a Who is who oldalán találta meg az önéletrajzot, amelyben középiskolaként a „Képzőműv. Szki” tüntették fel. Mivel az életrajzban a felsőfokú tanulmányai helyszínéül a Magyar Képzőművészeti Főiskola szerepel, ezért a Magyar Nemzet arra jutott, hogy Habony a jogutód képzőművészeti egyetem gyakorlóiskolájaként működő Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolába járhatott.

Telefonos egyeztetés után kiderült: valóban az intézmény tanulója volt Habony Árpád, ráadásul az életrajzban is feltüntetett időszakban, 1983-tól 1987-ig. „Az érettségiről szóló anyakönyvi lapjából pedig személyes adatain kívül kiderül, hogy mely tantárgyakból milyen érdemjegyet ért el a vizsgán. A dokumentum szerint díszítőszobrász szakon végzett” – írják.

A dokumentumot az iskola nem adhatta ki és másolatot sem készíthetett róla.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik