Belföld

Kínos csendbe fulladt a NAV sajtótájékoztatója

vida-ildiko(960x640).jpg (vida ildikó)
vida-ildiko(960x640).jpg (vida ildikó)

A HVG megkérdezte, mi a helyzet azzal a vizsgálattal, amit Vida Ildikó indított, hogy kiderüljön, miért tiltották ki Amerikából.

Tavaly november elején, amikor a NAV elnöke, Vida Ildikó elismerte, hogy rákerült az amerikaiak kitiltási listájára, azt is megígérte, hogy felállít egy vizsgálócsoportot, ami kideríti, mi az amerikaiak problémája. Mint mondta: a munkacsoportot ő maga vezeti. A vizsgálatról azután nem érkezett több hír, az sem derült ki, kik szerepelnek még a NAV-vezetők közül a kitiltási listán.

Az adóhatóság csütörtökön sajtótájékoztatót tartott idei ellenőrzési munkájáról, melyen a HVG.hu újságírója arról kérdezte a NAV szóvivőjét és elnökhelyettesét, hogy mi a helyzet a belső vizsgálattal és a többi kitiltott vezetővel. Érdemi választ nem kaptak. „Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a sajtótájékoztató témája a NAV 2015. évi ellenőrzési irányainak ismertetése, amennyiben ehhez kapcsolódó kérdés van, arra nagyon szívesen válaszolunk” – próbálta leszerelni Burillák Attila szóvivő az újságírót. Az sem derült ki, mikor várható a vizsgálati eredmények nyilvánosságra hozatala.

Ezután a sajtótájékoztató témájával kapcsolatos kérdéseket vártak a jelenlévőktől, de kínos csendbe fulladt az esemény – derül ki a helyszínen készült felvételből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik