Belföld

Már nem Simicska a Hír Tv elnöke

Simicska Lajos (Simicska Lajos)
Simicska Lajos (Simicska Lajos)

Helyére Fonyó Károlyt nevezték ki. Simicska Lajos megvált többségi tulajdonától a Lánchíd Rádióban.

A Magyar Nemzetet kiadó NEMZET Lap- és Könyvkiadó Kft. egyedüli tagja 2015. február 16. napján a Társaságban fennálló üzletrészének döntő hányadát a Megapolis Media Zrt., valamint a PRO-RÁTA HOLDING Zrt. részére értékesítette.

Simicska Lajos a HírTV Zrt.-ben betöltött igazgatósági tagságáról 2015. február 16. napján lemondott, részvényeit a Megapolis Media Zrt. vásárolta meg. A HírTV Zrt. új igazgatósági tagja és elnöke Fonyó Károly lett. A Hír TV műsorokért felelős vezérigazgató-helyettesi posztját 2015. február 16. napjától Tarr Péter korábbi vezető szerkesztő tölti be.

Simicska Lajos Lánchíd Rádió Kft.-ben fennálló 75 százalékos üzletrészéből 2015. február 16. napján 25 százalékos üzletrészt a Megapolis Media Zrt. részére, további 25 százalékos üzletrészt a PRO-RÁTA HOLDING Zrt. részére értékesített. A tranzakciók után Simicska Lajosnak a cégben 25 százalékos üzletrésze maradt. Olvasható az MNO-n megjelent közleményben. 

A Pro-Ráta Holding Zrt. vezérigazgatója Tóth Marianna, aki több, Simicska Lajoshoz köthető cégben vezető, a nagyvállalkozóhoz köthető médiumok korábbi vezetőinek lemondása után a HírTv Zrt. részvényesei igazgatósági tagnak választották. A Megapolis Media Zrt. egyedüli részvényese, és vezérigazgatója Fonyó Károly.a Megapolis Media Zrt. Ezé a cégé Metropolt kiadó MTG Metro Gratis.

Simicska Lajos: Kinyírnak, lelőnek, elüt egy autó

(…)

Mennyivel tartozik önnek Bayer Zsolt?

Fejből nem tudom megmondani. Sok-sok millióval. De ha megadná, az jó lenne.

Sokan vannak ilyenek a Fideszből, akik tartoznak önnek?

Ne akarjon túl sokat. De miután ez a geci ilyet nyilatkozott rólam, a gecit is lehozhatja, nyugodtan, a geci egy állandó jelzője ennek a görénynek, tehát nyugodtan lehozhatja, miután ilyet nyilatkozott rólam, majd akkor nyilatkozzon, ha megadta a tartozását felém.

Ön szerint ki áll az ön hátbatámadása mögött?

Orbán Viktor áll a hátbatámadás mögött. Ez így elég önnek? De mennem kell, ki kell basznom embereket…

Bayer Zsoltra ön azt mondta, hogy geci. Mondjon már egy jelzőt Orbán Viktorra is.

Az is geci.

Orbán is?

Az Orbán Viktor is geci. Az is geci. Azt is leírhatja.

(…)

Ha még nem olvasta a Hír24 médiatörténti interjúját a jobbos médiavezérrel, gyorsan kattintson ide!

Olvasói sztorik