Belföld

Felmentették Hunvaldot

Az első fokú bíróság ítéletét helyben hagyva a Fővárosi Törvényszék szerint sem állapítható meg bűncselekmény – jelentette be maga Hunvald György.

„Kedves barátaim és ismerőseim, ma mindenkit felmentett a Fővárosi Törvényszék a zuglói és erzsébetvárosi megbízási szerződések kapcsán„ – közölte a Facebookon az egykori erzsébetvárosi polgármester.

Mint írja, az ügy 5 évet vett el ez az ügy az életükből. „6 évvel ezelőtt 2009. február 12-én csütörtökön tartóztattak le, ma is csütörtökre esett ez a nap. Ideje volt, hogy ez a nap is újra kedves legyen :)))” – írta.

Az önkormányzat által kötött tanácsadói szerződésekkel kapcsolatos ügy húzódott mindeddig, melyben 2013 októberében Hunvald Györgyöt és Weinek Leonárdot első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság bűncselekmény hiányában felmentette, de az ügyészség fellebbezett, így az ítélet akkor nem lett jogerős.

A vád szerint 2007-2008-ban szükségtelen, jobbára nem is teljesített szerződések nyomán havi három-négyszázezer forint körüli tanácsadói díjakat fizettettek egymásnak egyes vádlottak: Erzsébetváros három zuglói képviselőnek mint a zuglói polgármester tanácsadójának összesen mintegy 20 millió forintot, Zugló pedig az erzsébetvárosi polgármesternek adott tanácsokért szintén három embernek összesen mintegy 28 milliót fizetett.

A vádlottak az eljárásban mindvégig következetesen tagadták bűnösségüket, és azt állították, hogy szabályosan jártak el.
Tavaly júliusban a Kúria jogerősen egy év börtönre ítélte Hunvald Györgyöt kétrendbeli hivatali visszaélés miatt a Gál György volt szabad demokrata önkormányzati politikus és társai ellen indult, erzsébetvárosi ingatlanpanamaként elhíresült büntetőperben. Hunvald György korábban mintegy két és fél évet töltött előzetes letartóztatásban. Az ügy elsőrendű vádlottját, Gál Györgyöt nyolc és fél év börtönre ítélték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik