Belföld

Távozik a Hír TV több munkatársa

hir-tv(960x640).jpg (hír tv, )
hir-tv(960x640).jpg (hír tv, )

Simicska a szakmai múltjuk feladására akarta kényszeríteni őket – vélik a távozók.

Vállalhatatlan számára a múlt pénteki fordulat, ezzel indokolta Kovács Andrea, a hírcsatorna egyik arca, hogy rendkívüli felmondással távozott. A Pesti Srácok úgy tudja, hogy a Hír TV több ismert műsorvezetője is benyújtotta felmondását vagy fontolgatják azt. Ugyanakkor nehéz helyzetben vannak, mert szerződésük miatt fél évig, néhányan pedig másfél évig nem vállalhatnak máshol munkát, kivéve ha fennállnak a rendkívüli felmondás feltételei.

Az érintettek szerint Simicska Lajos tulajdonos szakmai múltjuk feladására próbálta kényszeríteni őket, ez jogalapot teremt a rendkívüli felmondáshoz és végkielégítés követeléséhez.

A Pesti Srácoknak a Hír TV és a Magyar Nemzet több munkatársa azt mondta, hogy Simicska felszólította a vezetőket, hogy aki nem engedelmeskedik, azonnal rúgják ki. Egyikük azt mondta: „Ezeket a szerkesztőségeket gyakorlatilag a nulláról építettük föl, itt mindenki egy csapatba tartozott. Hogyan nézhettünk volna a kollégák szemébe, ha ennyi év után egy felsőbb utasításra brutálisan szakmaiatlan és etikátlan lépésekre kényszerítjük őket?”

Az érintettek azt mondták: Simicska pénteken reggel Liszkay Gábor tulajdonos-főszerkesztővel közölte a „180 fokos fordulatról” szóló igényét, ezután ültek össze a médiacsoport vezetői és döntötték el, hogy felállnak. Időközben egyikük, Szerető Szabolcs főszerkesztő-helyettes vállalta a további munkát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik