Belföld

Simicska totális háborúra készül

A legjelentősebb jobboldali médiatulajdonos szerint minden jelentős médiapartnerét elvesztheti a kormány, amit a felkészületlen állami tévé és rádió nem tud pótolni.

Totálissá válhat a médiaháború, ha a kormány az RTL-lel való békülés jegyében valóban bevezeti az ötszázalékos reklámadót – mondta a Népszavának Simicska Lajos, a Class FM, a Hír TV, a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió tulajdonosa.

Az eddigi hírek szerint a kormány megegyezne az RTL-lel, hogy a társaságot sújtó 50 százalékos reklámadót olyan módon csökkentenék, hogy az eddigi sávos adózás helyett mindenkire egységesen vonatkozó 5 százalékos kulcsot vezetnének be. Ezzel viszont azoknak is adózniuk kellene reklámbevételeik után, akiknek a sávos rendszer miatt nem volt fizetési kötelezettsége. A Népszava szerint Simicska és „a piac szereplőinek döntő többsége” az egységes ötszázalékos adót újabb támadásként értékeli a demokrácia ellen.

A lap szerint Simicska médiaháborúra vonatkozó kijelentését csak úgy lehet értelmezni, hogy a kormány minden fontos médiapartnerét elveszti, csak az állami tévére és rádióra támaszkodhat, amely szakmailag teljesen felkészületlen, nézettségben, hallgatottságban nem képes kompenzálni az eddigi támogatói kört.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik