Belföld

BKK: Vitézynél lehet a társaság teljes informatikai adatvagyona

A közlekedési vállalat Facebook-oldalán közölte álláspontját, miután a korábbi vezető, Vitézy Dávid közleményben cáfolta az ellene felhozott vádakat.

„Nem a főpolgármester tett feljelentést, hanem a BKK vezérigazgatója az Igazgatóság döntése alapján. Szó sincs átadásijegyzőkönyv-példányáról. Amiről szó van, az a BKK teljes informatikai adatvagyonának elvitele. Senki nem beszélt átadási jegyzőkönyvről, ez a beállítás a tények bagatellizálása és durva meghamisítása” – közölte Facebook-oldalán a Budapesti Közlekedési Központ.

Ahogyan korábban megírtuk: a társaság üzleti titok megsértésének megalapozott gyanúja miatt az igazgatóság döntése alapján feljelentette Vitézy Dávidot . A BKK a rendelkezésére álló hivatalos dokumentumok alapján megállapította, hogy a korábbi vezető munkaviszonyának megszűnésekor nem tett eleget a társaság adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzatában foglalt kötelezettségének. Állításuk szerint valószínűsíthető, hogy Vitézy jogosulatlanul birtokol adatvagyont, amely megvalósíthatja az üzleti titoksértés bűntettét, alkalmas lehet vagyoni hátrány okozására, jogtalan előnyszerzésre.

Vitézy Dávid szintén közleményben osztotta meg álláspontját. Ő hangsúlyozta: a BKK kommünikéje nem több alaptalan vádaskodásnál, soha nem tenne olyat, ami árt a BKK-nak, a társaságtól való távozásakor minden szabályosan történt az átadás-átvételi eljárásban.

Mivel “sem Tarlós Istvánról, sem a városvezetés más tagjáról nincs okom feltételezni efféle lejáratási kísérletet”, bizonyára valamiféle megfelelési kényszer, túlbuzgóság állhat a “feljelentgetés” mögött az új cégvezetés részéről – tette hozzá Vitézy Dávid.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik