Belföld

Akciós áron, akár pucéran is izzadhatnak Orbánék

luxusban lubickolhat a Fidesz-KDNP frakció  (luxusban lubickolhat a Fidesz-KDNP frakció )
luxusban lubickolhat a Fidesz-KDNP frakció  (luxusban lubickolhat a Fidesz-KDNP frakció )

A négycsillagos Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness Hotel ad helyet a Fidesz-KDNP frakció kihelyezett ülésének. Wellness-rezsicsökkentés Matyóföldön.

“A frakcióüléseket mindig máshol tartják, valószínűleg most kifejezetten ebben a térségben szerettek volna helyszínt választani, így könnyen leszűkült a kör. Nem sok vidéki szálloda alkalmas ugyanis 131 fő (Fidesz frakció 115 fő + KDNP frakció 16 fő – a szerk.) kulturált elhelyezésére ” – mondja az általunk megkérdezett – neve elhallgatását kérő – szakértő. Bevett gyakorlat, hogy amennyiben van elég hely, a kísérő személyzetet – például az asszisztenseket és a sofőröket – is ugyanott helyezik el, teszi hozzá. A pontos összegekkel, paraméterekkel kapcsolatban megkerestük a hotelt, ők a Fidesz-frakció Sajtóosztályához irányítottak minket, akiktől a következő tájékoztatást kaptuk:

“A frakcióülésre vonatkozó adatokat a képviselőcsoport hivatala az előírásoknak megfelelő időpontban közzé fogja tenni. Ez alapján lehetőségük nyílik a tájékozódásra.”

Balneo Hotel jól járhatott a frakcióüléssel, ugyanis a szállodák kihasználtsága a KSH 2014. októberi adatai szerint 68 százalékos. A Balneo erre február 4. és 6. között nem panaszkodhat, ugyanis honlapjuk szerint ebben a három napban rendezvény miatt zárva tartanak. Nem véletlenül. Ennyi résztvevő esetén ugyanis a szállodák külön ajánlatot készítenek a megrendelő számára. Olyan jelentős kedvezményekről van szó, mint például a teljes hotel kibérlése a listaár feléért. Számításaink szerint listaáron közel 9 millió forintot kellett volna fizetnie a frakciónak, tehát a szobaárak négy és fél millió forint körül alakulhatnak, olyan extrákkal, mint a sarokszoba és az elnöki lakosztály. Iparági információink szerint az ár mindig alku kérdése.

.

Special offer

A Balneóban 123 Classic kétágyas szoba, 6 Classic apartman, 4 Executive lakosztály és egy elnöki lakosztály van, utóbbi 55 ezer forintba kerül egy éjszakára. A szobaárak tartalmazzák a svédasztalos reggelit és vacsorát, a vizitornán való részvételt, illetve a wellness-részleg, a szaunavilág (úszó-, benti is kinti élménymedence, Zsóry – vizes gyógymedencék, jég-, gőz-, aroma- és sókabin, infra- és finn szauna, barlangzuhany) és a fitness terem korlátlan használatát is. A hotel honlapja szerint kínálatukban megtalálható az úgynevezett naturista szauna is, amelyben a gőzt meztelenül élvezhetik az arra fogékonyak.

Az étkezés központi kérdés egy ekkora rendezvénynél, mivel a frakció elsősorban dolgozni utazott Mezőkövesdre, praktikus okokból a megrendelő teljes ellátást kérhetett a vendégek számára. A hotel tájékoztatása szerint teljes ellátás listaajánlatukban nincsen, napi 1900 forint/fő áron azonban kétfogásos, éttermi ebédmenüt rendelhetnek vendégeik. Bár élnénk a gyanúperrel, hogy a frakció nem a napi menüvel tölti meg gyomrát, egyetlen elérhető adatként számoljunk ezzel az összeggel: két napra tehát a mezítlábas ebéd 521 380 forintba kerülhet a kihelyezett tanácskozáson. És ebben az italkuponok még nincsenek benne.

Adja magát a kérdés: egy wellness hotelbe szervezett konferencia, tanácskozás keretében van lehetőség kihasználni a kényeztető szolgáltatásokat vagy csak aludni és dolgozni mennek a résztvevők? Az általunk megkérdezett szakértő úgy látja, a rendezvényeket nem véletlenül helyezik el ilyen típusú szállodákban: “Az ár általában tartalmazza a wellness-szolgáltatásokat, azonban ezeket gyakran nem veszik igénybe a résztvevők.”

A rendezvényszervezéssel foglalkozó szakember figyelmeztet: bár a csillagok és az extra szolgáltatások megtévesztőek lehetnek, egy vidéki szálloda wellnessel együtt is jóval olcsóbb, mint bármelyik budapesti, wellness nélkül. Az ottalvásnak pedig praktikus okai vannak: a résztvevőknek nem kell a hazautazással bajlódniuk, könnyebben “egyben tarthatók”.

Kiemelkedő munkakörülmények

A politikusok meglehetősen jó körülmények között tanácskozhatnak a rezsicsökkentés megvédéséről, illetve a gazdasági bevándorlás megfékezéséről. A Balneóban összesen 9 rendezvény- és konferenciaterem található, amelyek összkapacitása 270 fő. A földszinten lévő Zsóry-teremben 200-an férnek el, a legfelső szinten exkluzív, háromoldalról természetes fénnyel megvilágított konferenciaterem pedig a legmodernebb technikai berendezések mellé panorámát is biztosít. Szintén itt, a tetőszinten található egy 10 fős elnöki tárgyalóterem – a luxusmegoldások természetesen innen sem hiányozhatnak.

A szallas.hu-n a Balneo Hotel 9,3 ponton áll, nagyon jó minősítéssel.

A Fidesz-frakció tavaly januárban Balatonszárón, 2013-ban Gyulán indította az évet kihelyezett üléssel. Utóbbi a Bors cikke szerint három napra 8 és fél millió forintot kóstált.

2012 februárjában háromnapos tanácskozást tartottak Egerben, a Blikk írta meg: az ülés – igaz akkor 310-320 fő részvételével – több mint 10 millió forintba került a pártnak. Fél évvel korábban egy hajdúszoboszlói hotelnek fizettek egy szintén háromnapos eseményért 9,6 millió forintot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik