Belföld

Áder János beperelte az Indexet

A portál közzétette Vágvölgyi B. András újságíró-filmrendező a köztársasági elnökkel közös katonasztoriját. Most bíróságra mennek.

Egy nem tényként közölt eset miatt egymillió forintos pert indított az Index ellen Áder János köztársasági elnök, mivel a cikk miatt magyarázkodnia kellett az ismerőseinek, és a hamis állítások alkalmasak a személyébe és tisztségébe vetett közbizalom megingatására – tájékoztat a perbe fogott portál. Vágvölgyi B. Andrástól szintén egymillió forintot követel az államfő.

Vágvölgyi korábban a Facebook-on számolt be egy, a katonaságnál megélt kalandjáról. Visszaemlékezése szerint sorkatonaként azért kapott fogdabüntetést, mert leszerelésekor szivarozott az ezredsorakozón. Állítása szerint fogdatársa volt Áder János is, aki 30 napot kapott a hűvösön, mivel részegen lövöldözött.

A portál cikkben dolgozta fel az esetet, azonban jelezték: Áder bebörtönzésének oka nem bizonyított, ugyanis egy lövöldözést nem úszott volna meg egy kis elzárással az államfő.

Ahogyan megírtuk: a köztársasági elnök cáfolta, hogy lövöldözés miatt került volna a katonaság rácsai mögé. Tájékoztatása szerint sorkatonaként volt ugyan fogdán, de nem alkohol, hanem focimeccs miatt és nem egyszer, hanem kétszer. Már akkor jogi lépéseket helyezett kilátásba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik