Belföld

Orbán Ráhel a Parlamentbe vitte svájci barátait

A miniszterlenök lánya parlamenti és operaházi látogatást szervezett osztálytársainak. A csapatot az Országházban Orbán Viktor is fogadta.

A 444.hu cikke szerint a parlamenti látogatásra december 22-én volt. Az eseményről Orbán Ráhel osztálytársai a Facebookon tettek közzé fotókat. A látogatásal kapcsolatban Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke arról tájékoztatta a lapot, hogy “a szóban forgó diákcsoport hivatalos úton, a szokott eljárásrendben megkereste az Országgyűlés Hivatalát, hogy megtekinthessék a Parlament épületét, illetve a koronát. Mivel a miniszterelnök abban az időben éppen az irodájában dolgozott, rövid időre csatlakozott a csoporthoz.”

Orbán Ráhel ugyanaznap az Operaházban is felbukkant a Diótörő előadásán, mégpedig nem is akárhol, hanem az úgynevezett királyi páholyban. Az Opera díszpáholyába a protokoll szerint csak a köztársasági elnök és a miniszterelnök, illetve családtagjaik és vendégeik, továbbá királyi családok leszármazottai léphetnek be. A 444 egyik olvasójának fotója szerint az előadás alatt Orbán Ráhelék pezsgőztek, amihez “Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója személyesen asszisztált.” A vendégek a királyi páholy melletti testőrpáholynak nevezett részt is igénybe vették, az Operaház tájékoztatása szerint az oda szóló jegyeket Orbán Ráhel kifizette.

A cikk ugyanakkor megemlíti, hogy nem egyértelmű: a királyi páholyban ugyanazok az iskolatársak voltak-e ott, akik napközben a Parlamentben találkoztak Orbán Viktorral.

A parlamenti és az operaházi látogatásról készült fotók az eredeti cikkben találhatók meg.

Mint megírtuk, a miniszterelnök lánya egy svájci felsőoktatási intézményben tanul, ahol 15 millió forint a tandíj. Orbán Ráhel, aki egyszer az édesapját ért támadásokra reagálva a Facebookon tett közzé bejegyzést, azt írta: “férjemmel önálló családunk van, saját lábunkon állunk, saját erőnkből boldogulunk”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik