Belföld

Fenyegették – az RTL vezére külföldre költöztette családját

Fenyegették a családját, ezért küldöldre költöztette őket Dirk Gerkens, az RTL Klub vezérigazgatója. Ő maga pedig otthagyta lakását, és egy szállodába költözött.

Barátjai tolmácsoták neki, de e-mailben is kapott fenyegetéseket a kereskedelmi csatorna vezetője, ezért döntött családja elköltöztetése mellett, saját magát pedig testőrökkel védeti. A Business Week cikke szerint Gerkens úgy nyilatkozott: “Ez nem Oroszorszrág, vagy Mexikó. De jobb félni, mint megijedni”. (Az interjút az atv.hu szúrta ki).

A cikk rámutat arra, hogy a reklámadó a legjobban a Fidesz által ellenzékinek tartott RTL Klubot sújtja. Az új adófajta a csatorna ilyen célú bevételeinek 90 százalékát érinti, holott az RTL csupán a piac 15 százalékát birtokolja. Az újság megemlíti, hogyha továbbra is marad a reklámadó, a kereskedelmi televíziónak nem lesz nyeresége.

Az RTL és Dirk Gerkens esete mellett az angol nyelvű újság bemutatja, miként lett országa és Európa erős embere Orbán Viktor. Felidézi a civilek ellen indított támadást és az Ökotárs Alapítvány vegzálását, illetve megtalálhatók a cikkben a felcsúti stadion építése körüli furcsaságok. A cikk a korrupciós botrányok miatt az Egyesült Államokból kitiltott személyek esetének megemlítésével zárul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik