Belföld

Így csapott le az esernyőgyilkos hidegfront

esernyő (esernyő)
esernyő (esernyő)

A képeinek tanúsága szerint az utcai járókelőknek komoly kihívást jelent megtartani az esernyőjüket, illetve az, hogy rendeltetésszerűen tudják használni az eső ellen, többen fel is adták.

.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető jelzése szerint a nap folyamán fokozatosan erősödni fog a szél. Délutántól először a Nyugat-Dunántúlon, majd az északkeleti országrész folyóvölgyeiben viharossá fokozódhat a szél. A Dunántúlon még szombaton is lehetnek viharos széllökések, északkeleten viszont jelentősen mérséklődik a légmozgás.

Késő estétől, éjszaka a Dunántúl északnyugati és középső részén az eső havas esőbe, majd az éjszaka második felében, hajnalban havazásra vált. A hegyvidéki területeken meg is maradhat a hó, amely le is tapadhat.

Szombaton a Dunántúlon több helyen várható napközben havazás, de a talajon ez sokfelé olvadni fog. 5 centiméternél nagyobb hóréteg a Dunántúl középső és északkeleti részének magasabban fekvő területein alakulhat ki. A Dunántúl középső, északkeleti részén a magasabban fekvő terülteken a viharos északi szél helyenként hóátfúvásokat okozhat – tették hozzá.

Szombatra a viharos szél miatt Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. A havazás miatt Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém, a hófúvás miatt Fejér és Veszprém megyére adott ki ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat.

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) szombattól a legmagasabb készültségi fokozatban dolgozik.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik