Belföld

Nem bízunk az EU-ban, szigorítanánk a bevándorlást

A lakosság több mint kétharmada enyhének tartja a hazai bevándorlási törvényeket, és szigorítaná a szabályozást – derült ki a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából. Emellett a megkérdezettek többsége szerint az Európai Unió nem tudná megvédeni az európai polgárokat egy a párizsi terrortámadáshoz hasonló merénylettől.

Kapcsolódó cikkek

A kutatás szerint a párizsi terrortámadás ismertsége kifejezetten magas Magyarországon, mindössze 3 százalék azok aránya, akik nem hallottak róla.

A lakosok többsége ugyanakkor kételkedik Brüsszel védelmében. A megkérdezettek 61 százaléka úgy véli, hogy az Európai Unió nem tudná megvédeni az európai polgárokat a párizsihoz hasonló támadásoktól.

A magyar lakosság több mint kétharmada – politikai irányultságtól függetlenül – túl enyhének tartja a hazai bevándorlási törvényeket, és szigorítaná a szabályozást. A baloldaliak 56, a középen állók 65, valamint a bizonytalan választópolgárok 59 százaléka szigorítaná a szabályozást, csakúgy, mint a jobboldaliak 85 százaléka – derül ki a kutatásból, amely január 12–14. között készült 1000, véletlenszerűen kiválasztott felnőttkorú megkérdezésével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik