Belföld

140 kutya vár gazdára az Illatos úton

illatos út (illatos út)
illatos út (illatos út)

Örökbefogadó napot rendeznek szombaton az Állategészségügyi Szolgálat Illatos úti telepén. A szervező Vigyél Haza Alapítvány ezen a napon minden örökbe fogadott kutya ivartalaníttatását átvállalja.

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálat Illatos úti telepén jelenleg 140 kutya várja új gazdáját. A mikrocsippel ellátott kutyákat oltva és féregtelenítve adják örökbe ötezer forint térítési díj ellenében. A helyszínen az alapítvány önkénesei és a telep munkatársai tanácsokkal segítik a megfelelő választást, majd Budapest belterületén kívánságra házhoz viszik az örökbe fogadott állatokat gazdáikkal – közölte az alapítvány kedden az MTI-vel.

Az alapítvány az eseménnyel egy időben megkezdi az országban egyedülálló, egész éves születésszabályozási programját: ennek keretében átvállalja az ivartalanítás költségét valamennyi, az Illatos útról, magánszemély által örökbe fogadott szuka kutya után.

Az örökbefogadó nap sikerét önkéntesként segíti Póth Diána többszörös magyar bajnok műkorcsolyázó, aki családjával három nehéz sorsú kutyát is örökbe fogadott az Illatos útról.

Az Illatos úti telepre évente – csupán Budapestről – több mint 3000 kutya kerül be, sokat közülük saját gazdája ad le. A rendelkezésre álló mindössze 94 férőhely azonban nem oldja meg a folyamatosan helyhiánnyal küzdő telep gondjait. A túlzsúfoltság miatt több állatot csak akkor tudnak befogadni, ha sikerül örökbe adni néhányat a gazdára váró kutyák közül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik