Belföld

Vona: „Én sem vagyok Charlie”

Vona-Gabor(960x640).jpg (vona gábor, )
Vona-Gabor(960x640).jpg (vona gábor, )

A Jobbik elnöke elítéli a terrorizmust, szennylapnak nevezi a Charlie Hebdót. Szerinte a magyar terjesztő növeli a terrorveszélyt. 

Vona Gábor Facebook-oldalán osztotta meg, mit gondol a párizsi mészárlásról, amit ő és pártja is elítélt, és amely óta “se szeri, se száma az “Én is Charlie vagyok” kiállásoknak. Jóval kevesebben állnak ki az ellenkezőjével, de a kegyelet napjai után én is ez utóbbiak közé kívánok tartozni. Mivel jövő héten nálunk is árulni kívánják ezt a szennylapot, így fontosnak tartom egyértelműsíteni: én nem vagyok Charlie”.

A radikális párt elnöke nem hajlandó azonosulni “a strandon napozó és megfeszített Jézust ábrázolókkal, mert ezt egyáltalán nem tartom sem kultúrának, sem viccnek, sem szólásszabadságnak”. Ez a véleménye “az elhunyt apáca mennyei orális szexét taglaló karikatúráról és a többi ocsmányságról is”. Vona felháborítónak nevezi, hogy ezt valakik “üzleti – vagy akármilyen – okokból Magyarországra hozzák. (Mindezzel egyébként Magyarország terrorveszélyét fokozzák. “Köszönjük” nekik…)”.

A pártelnök a terrorizmust, az emberi életek kioltását elítéli. “A leggusztustalanabb karikatúra sem lehet indok mindarra, ami történt. De! Egyesek választás elé akarják állítani Európát, mely szerint: Charlie leszel vagy terrorista?” Ez számára  hamis kérdés, nem áll egyik oldalra sem, mert “mindkettő a gyűlölet oldala. A gyilkosok fegyveres terroristák, ennek a lapnak a szerkesztői pedig a szavak terroristái. Gyűlölet hajtja mindkét oldalt és mindkettő gyűlöletet termel. A merénylők bűne súlyosabb, nem kérdés, de ettől még a másikkal sem kell senkinek azonosulni, mert aki ezt teszi, a legjobb szándéka és együttérzése mellett is, a gyűlölet egy másik formájával azonosul” – írta Vona Gábor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik