Belföld

Rogán: az önkormányzat ártatlan, csak a hivatal lehet sáros

Bár vélhetően nyomozás indul az ingatlanértékesítések miatt, a volt városvezető szerint az ő döntéseik szabályosak voltak, és szerinte nem is arról szólt a pénzügyi bizottság döntése, ahogyan azt a testület MSZP-s elnöke előadta.

A Fidesz frakcióvezetője, az V. kerület volt polgármestere megismételte álláspontját, hogy az elmúlt években az V. kerületi önkormányzat minden vagyonpolitikai döntése jogszerű volt. Az Együtt megnyilvánulásait az ügyben hisztériakeltésnek és hazugságkampánynak tartja a volt polgármester.

Kedden a kerület pénzügyi bizottsága a sajtóban megjelent nyolc belvárosi ingatlan értékesítésének ügyéről tárgyalt. Az ülésen Sélley Zoltán jegyző arról tájékoztatta a testületet, hogy valószínűleg nyomozás indul a belvárosi ingatlanértékesítések ügyében.

Steiner Pál, a kerületi pénzügyi bizottság MSZP-s elnöke azt közölte, hogy a nyomozóhatóság vizsgálatának lezárultáig, illetve az új elidegenítési rendelet megalkotásáig az V. kerületi önkormányzat nem ad el további ingatlanokat.

Rogán Antal tájékoztatóján azt javasolta az újságíróknak, kérdezzék meg, hogy milyen döntést hozott pontosan a pénzügyi bizottság, mert ő úgy tudja, “nem egészen ezt a döntést hozta”. Hozzátette ugyanakkor, hogy mivel nem volt jelen a tanácskozáson, nem kívánja kommentálni a döntést.

Azzal kapcsolatban, hogy az ügyészség hivatali visszaéléssel gyanúsította meg Rónaszéki László korábbi kerületi jegyzőt, Rogán Antal emlékeztetett: polgármestersége idején bizalomvesztés miatt megvált a jegyzőtől. Szerinte a hivatali visszaélés egyébként arra utal, hogy hivatallal, nem pedig az önkormányzattal összefüggő kérdésről van szó.

A hónapok óta tartó belvárosi ingatlanügyek sorra bővülnek egy-egy újabb V. kerületi lakással, üzlethelyiséggel. A korábbi jegyzőt hivatali visszaéléssel gyanúsítják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik