Belföld

Varga Mihály szerint a Tescók bezárása egyedi vállalati probléma

A Tesco nemcsak Magyarországon van bajban, hanem európai szinten is, a cég problémája egyedi vállalati probléma - mondta a nemzetgazdasági miniszter.

Varga Mihály a keddi sajtótájékoztatón hozzátette: kínos az, amikor ennek a felelősét nem a cég gazdálkodásában, hanem másokban kívánják megtalálni.

A nemzetgazdasági miniszter elmondta: a kiskereskedelem 2014-ben jelentősen bővült Magyarországon, hónapról hónapra 5 és 10 százalék között nőtt az ágazat teljesítménye, a magyar piaci helyzet nem indokolta a vállalat lépését.

A miniszter hangsúlyozta: a  foglalkoztatási szolgálat adatai szerint a kiskereskedelemben több mint kétezer betöltetlen álláshely van, az emberek a létszámleépítés után nem fognak állás nélkül maradni. Az érdekképviseletek véleménye szerint is van létszámbővülésre lehetőség, nem tartanak jelentős leépítéstől az ágazatban – fűzte hozzá.

Ahogyan korábban megírtuk: a Tesco hétfőn jelentette be, hogy több mint 500 magyar munkavállalónak megszűnik február 4-től a munkahelye, illetve bezár 13 üzletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik