Belföld

Újabb szakértők vizsgálják Váradi András halálát

Két új szakértőt rendelt ki a rendőrség, hogy tisztázza az önkormányzati választás előtt balesetben elhunyt alcsútdobozi ellenzéki polgármesterjelölt, Váradi András halálának körülményeit. Újabb tanúmeghallgatások is lesznek.

Mint korábban többször megírtuk, Váradi Andrást egy nappal az önkormányzati választás előtt, október 11-én érte halálos baleset: elgázolták Alcsútdoboz határában. Váradi az Együtt-PM polgármesterjelöltje, egyúttal a mindenható felcsúti polgármester, az Orbán Viktor barátjaként ismert Mészáros Lőrinc ellenlábasa volt.

Az Origo most arról ír, a rendőrség az ügyben a családot képviselő Magyar György ügyvéd indítványára jelölte ki a szakértőket. Az ügyvéd a hírportálnak úgy nyilatkozott, egy fizikus szakértő vizsgálja meg a Váradit elgázoló Mercedes bal első fényszóróját, egy nyomszakértó pedig a helyszínt.

Azzal kapcsolatosan, hogy Magyar korábban már jelezte, ellentmondanak egymásnak a balesetről készült szakértői vélemények, most úgy nyilatkozott, a rendőrség a még novemberben elkészült műszaki szakértői, illetve az annak ellentmondó orvos szakértői véleményt adó szakembereket egyúttal felkérte arra, hogy jelentéseiket nézzék át és keressenek magyarázatot az azokban fellelhető ellentmondásokra. 

Az új szakértők feladata lesz többek között annak kiderítése, hogy ha Váradi Andrást a szemből érkező autó balról ütötte el, hogy lehet, hogy csak a jobb oldalán sérült meg. Az a kérdés is megválaszolásra vár, hogy a Mercedes bal fényszórója égett-e eredetileg, vagy tényleg a balesetben ment tönkre.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bicskei Rendőrkapitánysága által készített irat szerint október 11-én este Váradi András lépett át a másik sávba, miután a gépkocsijával megállt, hogy felvegye a csomagtartójáról lecsúszott létrát, amelynek segítségével a polgármester-jelöltként induló férfi addig plakátokat ragasztott. Ekkor, 19 óra 10 perckor gázolta el a másik sávból érkező Mercedes, amelyet a 84 éves, osztrák–magyar állampolgárságú M. Ferenc vezetett. Váradi András a gázolás következtében 25 métert sodródott. A férfi felesége szerint sok gyanús jel előzte meg a balesetet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik