Belföld

Leállították a liftet az adósok miatt

panel lakás (panel, garzon, lakás, lakáshitel, támogatás)
panel lakás (panel, garzon, lakás, lakáshitel, támogatás)

Komlón, hét tízemeletes házban büntették lépcsőzéssel a közös költséggel elmaradókat. A mobiltelefon jelezte a felvonóban, ha adósok akarták használni. A módszer drága volt, de hatékony.

Mobiltelefonos technológiát felhasználó megoldással korlátozták a lifthasználatot Komló tízemeletes társasházaiban, hogy a közös költséggel elmaradó lakókat fizetésre szorítsák – írja a Népszabadság.

A lap pénteki számában az Ifjúság Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke elmondta: a hét liftnél alkalmazott eljárás telepítése 700 ezer forintba került, de aztán a tartozó lakástulajdonosok mintegy 4 millió forintos adósságot fizettek be.

A szabadalmaztatott rendszert egy komlói cég tulajdonosa, Pap Zoltán fejlesztette ki, lényege, hogy egy mobilhívással indítható a lift, ám a rendszer nyilvántartja a tartozással rendelkezők számait, így ők nem tudják használni a liftet.

Főként a felső szinteken lakók fizették be tartozásaikat, az alsó emeleteken lakókat ezzel a módszerrel kevésbé lehetett jobb belátásra bírni – mondta Budaházy György, a szövetkezet vezetője a lapnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik