Belföld

Orbán kancellárjai: oligarcha-barát, kamudoktor és E.ON-párti luxusállamtitkár

A Fidesz a felsőoktatás-rombolást négy lépésben hajtotta végre: megszorítások, tandíj, keretszám-korlátozás, végül az egyetemi autonómia felszámolása, a kancellárnak nevezett Fidesz-komisszárok kinevezése - írja MTI-hez eljuttatott közleményében a Párbeszéd Magyarországért Párt. 

“A most kiválasztott nyolc kancellár közé tartozik Papp Csilla, Papcsák Ferenc egykori jegyzője, egy luxusállamtitkár, egy kamudoktor és egy Leisztinger Tamáshoz köthető jelölt is. A Szegedi Tudományegyetem fura ura az a zalaegerszegi futballklub-elnök lesz, aki amerikai kamudoktorijával hencegett. Amikor ez lelepleződött, törölte önéletrajzából, beismerve a csalást. Oktatásmenedzseri tapasztalata nincs, de büszkén pózol Orbán Viktorral” – részletezi dr. Erőss Gábor, a párt oktatási szakpolitikusa.

“Orbán érdekes választása a Leisztinger Tamás nagyvállalkozóhoz kötődő Scheuer Gyula, az ELTE jövendő kancellárja. Scheuer a 18. és 21. kerületben is betöltött különböző tanácsadói és felügyelőbizottsági pozíciókat. Érdekes, hogy a Fidesz annak az oligarchának a köreiből választ kancellárt, akit kerületi polgármestere májusban nyíltan korrupcióval vádolt. Hegmanné Nemes Sára a fejlesztési tárca Simicskához, Nyergeshez kötődő államtitkára, aki a Kecskeméti Főiskola kancellárja lesz. Ő az, akiről 2012-ben kiderült, hogy havi 150 ezer forintért béreltet magának közpénzen szolgálati lakást; és ő falazott az E.ON multinak piaci érték felett juttatott százmilliárdokhoz is” – folytatja.

El a kezekkel az egyetemektől! – zárul a közlemény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik