Belföld

DK: közszolgálatiság hiányában szűnjön meg a köztévé!

Közleményben követeli a DK a közszolgálati média átalakítását, illetve megszüntetését. A megszólalás apropóját az MTVA-nál történő leépítések és Áder János fiának alkalmazása adták.

Ahogyan korábban megírtuk: száznál több, de kétszáznál kevesebb munkavállaló elbocsátására készül az MTVA . De nem csak e hír kapcsán került a fókuszba a közmédia, a Népszabadság megtudta:a köztársasági elnök fia is a médiaóriás alkalmazottja, „Áder András 2014. október 17-től kiemelt multimédiás újságíró beosztásban segíti az MTVA munkáját“.

Erre reflektálva fordult a közvéleményhez a DK. Szerintük az Orbán-kormány „naponta tetten érhető gyakorlata, hogy hűséges pártkatonákkal helyettesíti a szakembereket”. Úgy látják, Áder András alkalmazása a köztévénél nem azért problémás, mert ő a köztársasági elnök fia „hanem azért, mert olyan környezetben történik, amelyben a családi és baráti kapcsolatok felülírják a rátermettséget és képzettséget”.

Emlékeztetnek: „a Demokratikus Koalíció már egy évvel ezelőtt, a választási kampányban megfogalmazott 16 pontjában azt mondta, hogy a köztévének hazudott Fidesz TV-t ebben a formájában meg kell szüntetni“.

A párt közleményében felszólítja a kormányt, hogy működtesse közszolgálatiként a közmédiát, „bocsássa el és vonja felelősségre a hírhamisítókat”.

A DK meglátása szerint ha a kormány ezt nem hajlandó megtenni, akkor „szüntesse meg a 80 milliárd forint közpénzből fenntartott, közszolgálatiság nélküli, valójában a Fidesz szolgálatában álló köztévét”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik