Belföld

Kizártak a fideszesek egy képviselőt, mert összeállt a Jobbikkal

A Fidesz-KDNP tiszavasvári önkormányzati képviselőcsoportja egyhangú döntéssel kizárta soraiból egyik helyi képviselőjét, Munkácsi Mihályt, akit a frakció tudta nélkül alpolgármesterré választottak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisvárosban.

A frakció közleménye szerint a képviselő önálló akcióba kezdett, politikai tárgyalásokat folytatott a polgármestert is adó Jobbik helyi vezetőivel, és minderről nem, vagy csak késve tájékoztatta az önkormányzati választáson őt támogató Fidesz-KDNP-t. Munkácsi Mihály az alpolgármesteri tisztséget vállalva megállapodott a Jobbikkal, biztosítva ezzel a Jobbik minősített többségét a tiszavasvári képviselő-testületben.

“Munkácsi Mihály december 8-án titkos találkozón vett részt, ahol alkut kötött és megállapodott” a Jobbikkal, hogy alpolgármesterré választása esetén támogatja Fülöp Erik polgármester javaslatait a döntéshozatalban, tájékoztat a közlemény. Munkácsi abba is belement, hogy szavazatával támogatja egy másik alpolgármester, a jobbikos Sipos Ibolya megválasztását is.A tiszavasvári önkormányzati testület december 11-i ülésén meg is választották a két alpolgármestert.

A közleményben megfogalmazták azt is, hogy Munkácsi Mihály az októberi önkormányzati választáson írásos kötelezettségvállalásban fogadta el a Fidesz-KDNP-s jelöltséget, a szervezetek teljes erkölcsi és anyagi segítségadását a kampányához.

Az októberi választáson Fülöp Erik (Jobbik) lett Tiszavasvári polgármestere. A testületve rajta kívül öt jobbikos képviselő került be, valamint négy Fidesz-KDNP-s, illetve egy független. Egy választókörzetben szavazategyenlőség alakult ki, ott január 25-én tartanak időközi önkormányzati képviselő-választást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik