Belföld

A fizetős M0-sról egyeztetne a pestlőrinci polgármester

A peremkerületek polgármestereinek, az illetékes szervek és szervezetek, a Főpolgármesteri Hivatal és a Nemzetgazdasági Minisztérium - ezekkel akar egyeztetést a fizetős M0-sról Ughy Attila.

A XVIII. kerület fideszes polgármestere Polgármesteri Körasztal létrehozását javasolja. Ez lenne a fizetős M0-sról szóló egyeztetés fóruma. Ughy Attila a Facebokon közzé tett bejegyzésében úgy fogalmaz, egyrészt a sajtóból értesült meglepődve a tervről, másrészt egyáltalán nem biztos abban, hogy “az intézkedés az egyéni közlekedés visszaszorítását és a közösségi közlekedésben részt vevők számának gyarapodását szolgálná”.

Ughy szerint csak egységes közlekedésfejlesztési koncepció keretében lehetne tárgyalni az M0-st érintő kérdésekről.

Rajta kívül is sok peremkerületi és agglomerációs fideszes polgármester háborodott fel az M0-s fizetőssé tételén. Itt találja pontosan, kik és milyen kommentárokat fűztek a tervhez.

Orbán Viktor miniszterelnök reggeli rádióinterjújában előnyös rendszernek nevezte az M0-s fizetőssé tételét és a matricarendszer átalakítását, de meglebegtette, hogy a Megyeri híd szakaszát máshogyan kellene kezelni. Erről jövő szerdán tárgyal a kormány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik