Belföld

Orbánt uszítja a Minden Gyermek Lakjon Jólra a Jobbik

Hegedus-Zsuzsa(210x140).jpg (hegedűs zsuzsa, minden gyerek lakjon jól alapítvány, )
Hegedus-Zsuzsa(210x140).jpg (hegedűs zsuzsa, minden gyerek lakjon jól alapítvány, )

Az ellenzéki párt azt szeretné, hogy vizsgálja felül és számoltassa el Hegedűs Zsuzsa alapítványát a miniszterelnök.

A Jobbik arra szólította fel Orbán Viktort, hogy vizsgálja felül és számoltassa el a Minden Gyermek Lakjon Jól Alapítványt. Magyar Zoltán, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján bírálta, hogy Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó alapítványa, a hírek szerint, Franciaországból és Spanyolországból szerzett be baromfit, miközben hazai forrásból is megtehette volna. Csak a szállítás 160 millió forint volt, amiből mást is lehetett volna adományozni, az pedig aggályos, hogy a beszállítókról nem lehet semmit tudni – közölte a jobbikos politikus.

A képviselő szerint a nehéz sorsú, főként cigány családoknak adott adományokra vonatkozóan semmilyen tanulmány nem bizonyítja, hogy bármi értelme lenne; korábbi tudósítások szerint a vetőburgonyát a családok aznap megették, a naposcsibéket eladták.

Magyar Zoltán a főtanácsadó parlamenti irodája előtt a helyiség bezáratását sürgette és azt követelte: a kormányfő számoltassa el a kapott forrásokkal az alapítványt, amely a hírek szerint 600 millió forint adományt kapott elsősorban állami vállalatoktól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik