Belföld

Ritkán látják Lázárt fia házánál

A lakás széthúzott függönyökkel, feltűnően üresen áll, vélhetően nincs kiadva bérletbe – írja a Bors.

A kapucsengőkön nem szerepel a Lázár családtagok egyikének neve sem. A házban lakók nem szívesen nyilatkoztak a Borsnak, de egyiküktől megtudták, hogy Lázárt csak ritkán látták a háznál. (A lap fotót is közölt az ingatlanról.) Az utcabeliek szavaiból az érezhető, még nem tudják eldönteni, örüljenek-e vagy sem annak, hogy vezető politikus költözött a környékre.

Az áprilisban vásárolt 120 négyzetméteres lakás nem szerepel a miniszter nyilvános vagyonnyilatkozatában. Az ingatlan, a politikus fiának, Boldizsárnak a kiskorúsága miatt, Lázár feleségének bevallásában kapott helyet, ez a dokumentum azonban titkos. A politikus szerint hitelből és családi összefogással vásárolták a lakást.

Giró-Szász András államtitkár sógora, Serfőző Péter ugyanebben a svábhegyi házban lakik. Az ingatlan kapucsengőjén is szerepel Serfőző neve.

A Hír24 elsőként írta meg, hogy az ingatlan fejlesztője, és a Lázár által megvett lakás korábbi tulajdonosa is Serfőző Péter volt, és hogy Lázár a lakást már az Unicredit banktól vette meg.

Az RTL derítette ki, hogy a Mátyás király utcában, egy négylakásos társasházban van az a 120 négyzetméteres lakás, melyet áprilisban vásároltak Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter tízéves fiának nevére. Az ingatlan nem szerepel a képviselő vagyonnyilatkozatában, de Lázár elismerte, hogy igaz az értesülés és nagyjából pontos a 60-70 milliós értékbecslés.

Lázár azt mondta, januárban új vagyonnyilatkozatot fog leadni és akkor „minden világossá válik”. A mostani vagyonnyilatkozatból ugyanis nem derül ki, miből volt lehetőség ilyen értékű ingatlan megvételére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik