Belföld

Váradi halála: szörnyű bűnesetről beszélt a lelkész

Váradi András juhász (váradi andrás, juhász, alcsútdoboz, együtt, )
Váradi András juhász (váradi andrás, juhász, alcsútdoboz, együtt, )

Egyre rejtélyesebb, ki okozta Váradi András halálát. Ennek kapcsán több olvasónk felhívta a figyelmet az alcsúti polgármesterjelölt temetésén elmondott beszédre.

Váradi Andrást egy nappal az önkormányzati választás előtt, október 11-én érte halálos baleset: elgázolták Alcsútdoboz határában. Váradi az Együtt-PM polgármesterjelöltje, egyúttal a mindenható felcsúti polgármester, az Orbán Viktor barátjaként ismert Mészáros Lőrinc ellenlábasa volt.

Hétfőn arról írt a Bors, hogy követhették halála előtt Váradit, és hogy a balesetben meghalt férfi ügyvédje ellentmondásokat lát az ügyben.

Csillag Ádám felvette a polgármesterjelölt temetését, aemylen az őt búcsúztató lelkész asszony többször is elég egyértelműen fogalmazott: szörnyű bűnesetként beszélt a tragédiáról, mondott olyat, hogy „az utcán is meg lehet halni, nincs mit mondani arról, hogy a bűn ilyen óriási és ilyen óriásira nőtt”.

Gyászbeszédének a legerősebb része ez a pár mondat volt: “Bűn történt és sosincs válasz ott, ahol bűn történik. Ma neked is egyértelmű, itt nincs mellébeszélés, nem lehet szépítgetni, eltussolni a dolgokat. Egy férfi nem tud többé válaszolni, mert a bűn az ilyen. Nincs oka, nincs indoka, csak célja, hogy az ember féljen és rettegjen…Bárki kaphat egy halálos ütést.”

Videó: végső búcsú ifj. Váradi Andrástól (10:20-kor kezdődik a beszéd)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik