Belföld

Liberálisok: a kormány nem tesz semmit az AIDS elleni harcban

Nőtt a halálesetek száma, kevés a szűrőhely, hiányzik a tájékoztatás, nincsenek szűrőprogramok. A Magyar Liberális Párt szerint félő, hogy kétszer annyi fertőzött lesz, mint most..

2014 első hat hónapjában annyi ember halt meg AIDS-ben hazánkban, mint tavaly egész évben. Idén többen fertőződtek meg HIV-vírussal, mint 2013-ban, és a betegek között egyre többen vannak a 17 és 25 év közötti korosztályból. A liberálisok ezért arra kérik a kormányt, vegye figyelembe az Egészségügyi Világszervezet ajánlásait, és tegyen meg mindent a betegség megelőzése érdekében.

A Fodor Gábor vezette politikai erő lapunknak küldött közleménye kiemeli, hogy meg kell erősíteni a megelőzéssel foglalkozó civilszervezeteket, illetve a szakemberek mindig felhívják a figyelmet arra, hogy Magyarországon nagyon alacsony a szűrőhelyek száma, és a diagnózisra is több mint két hetet kell várni, holott már létezik olyan technika, ami 10 percen belül eredményt hoz.

A liberálisok bírálják Kocsis Máté józsefvárosi fideszes polgármestert a tűcsereprogram megszűntetéséért. Ráadásul szerintük a kormány sem tesz semmit az AIDS elleni küzdelemben, ezért megugorhat a ma Magyarországon regisztrált kétezer HIV-fertőzött száma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik