Belföld

Eltűnt Polt Péter levele az amerikaiaknál

Nem találja az amerikai fél Polt Péter legfőbb ügyész hivatalos levelét, amelyben a kitiltásokkal összefüggésben kért információkat.

Bár írásban igazolta az amerikai fél, hogy Polt Péter legfőbb ügyész hivatalos levelét – amelyben a kitiltásokkal összefüggésben kért információkat – átvették, azt most nem találják – írja a Magyar Nemzet. Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője a lap érdeklődésére megerősítette, a nemzetközi igazságszolgáltatási gyakorlat és a diplomáciai iratkezelési ügymenet alapján “megdöbbentő módon” az Egyesült Államok nagykövetségén nincs meg a dokumentum. A szóvivő arról tájékoztatott: az amerikai nagykövetség kérésére a Legfőbb Ügyészség tegnap ismét megküldte André Goodfriend ideiglenes amerikai ügyvivőnek, illetőleg Eric Holdernek, az Egyesült Államok legfőbb ügyészének október 27-én kelt leveleit.

Polt az Egyesült Államok és Magyarország részéről még 2008-ban – a bűncselekmények megelőzése érdekében – aláírt megállapodás alapján fordult tengerentúli kollégájához és az ideiglenes ügyvivőhöz. Azt kérte, hogy a kitiltási üggyel kapcsolatos minden olyan adatot adjanak át, amelyet a vonatkozó jogszabályok lehetővé tesznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik