Belföld

Bolcsik: A NAV nem ferőzöttebb, mint a többi szerevezet

Bolcsik Zoltán, a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) főigazgatója szerint a Nemzeti Adó és Vámhivatal semmivel sem fertőzöttebb, mint a többi általuk vizsgált szervezet.

 

A nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésén olyan korrupciógyanús eseteket ismertetett, amelyek bírósági szakban vannak, vagy már ítéletet is hirdettek azokban – mondta el a Magyar Nemzetnek adott interjújában Bolcsik Zoltán.

Bolcsik szerint a testület láthatta, hogy a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) semmivel sem fertőzöttebb, mint az NVSZ hatáskörében vizsgált többi szervezet.

Mint a Szél

Ahogyan az ülésről szóló cikkünkben megírtuk, Szél Bernadett LMP-s politikus elégedetlenül távozott a beszámolóról: szerinte a konkrét NAV-ügy helyett általános területekről, a nagy, hálózatszerű összefonódások helyett kis halakról esett szó, lényegi kérdéseire nem kapott választ.

 

Az október elsején megalakult korrupcióellenes főosztály nem végez felderítő, nyomozó tevékenységet, értékeléseket és elemzéseket készít. A munkába bevonták a Transparency International Magyarországot, közös nyilatkozatot írtak alá a korrupció elleni harc hatékonyabbá tételeléről. A főosztály a belügyminiszeteren keresztül tesz javaslatokat a kormánynak az esetleges korrupciós jelenségekről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik