Belföld

NAV-botrány: itt az ítélet

Az LMP társelnöke kézhez vette az ítéletet a NAV ellen a tavalyi "hétvégi átvilágításról" szóló jelentés kiadása iránt indított perben.

„A NAV-nak 15 napja van, hogy megküldje a jelentést, amire pontosan egy éve várunk. Visszaszámlálás indul” – írta Facebook-oldalán Schiffer András.  Korábban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az adótitokra és a személyes adatok védelmére hivatkozva tagadta meg a vizsgálati jelentés kiadását, amelyet Horváth András áfacsalásról szóló állításai kapcsán egy hétvége alatt végzett el.

Schiffer András emiatt perelt, és másodfokon is nyert a NAV ellen, így a hivatalnak nyilvánosságra kell hozni a Horváth András által kirobbantott botrány után egy hétvége alatt lefolytatott vizsgálat eredményeit. A NAV egykori dolgozója a nyilvánosság előtt beszélt arról, hogy az áfacsalások több százmilliárd forint kárt okozhatnak az országnak. A NAV ezt követően egy hétvége alatt lefolytatott egy vizsgálatot, mely során mindent rendben találtak a szervezeten belül.

Újabb korrupciós ügyek kerülhetnek nyilvánosságra – ezt mondta Horváth András az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A NAV egykori alkalmazottja azt mondta, amióta egy éve kipakolt, semmilyen komoly vizsgálat nem volt a NAV-nál. Szerinte ez is azt bizonyítja, hogy visszaélések vannak. Szerinte a kitiltás és a tüntetések közelebb visznek az igazsághoz. Ő is kapott újabb komoly információkat, ezek napokon belül nyilvánosak lesznek – ígérte a NAV volt alkalmazottja.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik