Belföld

Hír24-es, Átlátszós újságíró is kapott Junior Prima díjat

Oroszi Babett (oroszi babett)
Oroszi Babett (oroszi babett)

A magyar sajtó kategóriában, a 30 év alatti újságírók hat díjazottja között Oroszi Babett is megkapta az elismerést.

A november 6-án megrendezett ünnepélyes díjátadón a díjazottak nettó 2 millió forint pénzjutalomban részesültek, valamint megkapták az erre az alkalomra terveztetett kisplasztikát is.

A díjazottak közt volt Oroszi Babett (Hír24, Átlátszó), Bihari Ádám (TV2), Csiki Gergely (Portfolio), Jenei Miklós (Index), Seres Gerda (InfoRádió), Máté Bence természetfotós.

A szervező KAVOSZ Zrt. a meghatározó szakmai szervezeteket, médiavállalatokat, szerkesztőségeket és médiaszemélyiségeket kérte fel, hogy jelöljék a díjra az általuk kiemelkedően tehetségesnek tartott, magyar sajtóban dolgozó fiatalokat. A jelölések leadási határideje október 10-én járt le, 54 fiatal díjazására érkezett összesen 61 érvényes szavazat.

Közülük választotta ki a zsűri a hat legkiválóbbat, akik a november 6-án tartott díjátadón elnyerték a Junior Prima díjat a sajtó kategóriában.


Vitray Tamás és Oroszi Babett 

A zsűri tagjai: Vitray Tamás – többek között- Kossuth- és Prima Primissima Díjas újságíró, főszerkesztő, Kálmán Olga, Pulitzer-díjas újságíró, televíziós műsorvezető, Krizsó Szilvia, kommunikációs szakember, aki újságírói munkásságért többek között Prima díjat és Pulitzer Emlékdíjat is kapott. Balogh Gabriella, a CEMP vállalatcsoport Igazgatósági tagja, Dr. Gazsó L. Ferenc az MTI Zrt. vezérigazgatója, Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatója, Dr. Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára, Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

A Junior Prima díjakat 2007-től kifejezetten fiatal tehetségek számára ítélik oda: először három kategóriában (tudomány, sport és oktatás) adták át, majd a Prima Primissima Alapítvány kezdeményezésére 2008-tól újabb kategóriákat – sajtó, képzőművészet, színház- és filmművészet, irodalom, építészet és építőművészet – hívott életre az alapítvány kuratóriuma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik