Belföld

Deutsch: a nemzeti konzultáció az internet használatáról szól

Azt akarják körüljárni, hogy hogyan tudnak minél szabadabban, minél többen és minél olcsóbban internetezni – közölte a konzultáció megszervezéséért felelős fideszes EP-képviselő.

Balatonfüredi sajtótájékoztatóján Deutsch Tamás elmondta, hogy már a konzultáció előkészítése során is számítanak mindenki véleményére, amelyeket a legkülönbözőbb online felületeken várnak majd november közepétől. Az így összegyűjtött témákból január közepére állítják össze a nemzeti konzultáció kérdéseit. Nem lesz köztük az internetadóról szóló kérdés, mert internetadó nem lesz – mondta Deutsch.

A politikus azt mondta, digitális témáról szóló digitális konzultációra készülnek, melynek mind a 7,5 millió magyarországi internethasználó részese lehet és azokat is igyekeznek megszólítani, akik még nem használják a világhálót. Deutsch megjegyezte, hogy a „digitális ökoszisztémába” beletartoznak a tartalomszolgáltatók és –előállítók is, de a legfontosabb szereplők az internethasználók. Közülük a konzultáció legfontosabb szereplői a fiatalok lesznek, az ő véleményükre kiemelten számítanak – tette hozzá Deutsch, aki maga is aktív internethasználó.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik