Belföld

Komoly változás jön az időjárásban

Élénk lehet a szél, záporok is jöhetnek, de sokat süt majd a nap, és több helyen akár 20 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

Hétfőre virradó éjszaka ismét több helyen képződik köd, az ország északi felén azonban továbbra is lesznek borult, párás vidékek. Napközben megszűnik a köd, északon is fokozatosan csökken a felhőzet, és az ország legnagyobb részén napos időre lehet számítani, csapadék nem valószínű. Többfelé megélénkülhet a szél, a Fertő-tó és Sopron térségében erős széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10-17 fok között alakul.

Kedden sem várható csapadék, a Dunántúlon több helyen megerősödik, északnyugaton viharossá is fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 2-9 fok lehet. Nappal általában 13-18 fok között alakul a hőmérséklet, de északkeleten még kissé hűvösebb lehet. A Dunántúlon szerdán is megerősödik a szél, emellett viszont országszerte napos idő várható, csapadék nem lesz. A minimumhőmérséklet 2-9, a maximumhőmérséklet 14-20 fok között alakul – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.


Thinkstock

Csütörtökön több helyen megélénkül a szél, keleten több, nyugaton kevesebb lesz a napsütés. Nyugaton kisebb eső, zápor is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-10, a legmagasabb hőmérséklet 14-20 fok között alakul. Pénteken változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, legfeljebb néhol lehet gyenge eső, zápor. Időnként megélénkül a keleti, délkeleti szél. A leghidegebb órákban 3-10 fok lehet. Nappal 14-19 fokig melegszik a levegő.

Szombaton változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, legfeljebb néhol lehet gyenge eső, zápor. A minimumhőmérséklet 4-9, a maximumhőmérséklet 13-18 fok között alakul. Vasárnap szórványosan valószínű eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-9 fok között alakul. Nappal 12-17 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik