Belföld

Visszaszerezték a politikát – ilyen volt a villámtüntetés

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

hírszerkesztő. 2014. 10. 31. 17:54

Péntek este is utcára vonultak az internetadó ellen tiltakozók Budapesten. Kevesebb mint fél órán át tartott a megmozdulás. Továbbra is figyelnek majd - mondták.

A múlt vasárnapi és a keddi tüntetés szervezői, a Százezren az internetadó ellen elnevezésű Facebook-csoport ismét demonstrációt hirdetett Budapesten, a József nádor térre. Bár Orbán Viktor miniszterelnök reggeli rádióinterjújában bejelentette, hogy „nemzeti konzultációt” kezd az internet szabályozásának kérdéséről, a tervről nem tett le, pusztán kommunikációs szempontból érezhette hibásnak az ezzel kapcsolatos lépéseket.

Munkatársaink a helyszínről számolnak be a történésekről.

19.03

Mandula kolléga pedig kiért a Parlamenthez. Úgy tűnik, a forradalom ma is elmarad, azt írja, hogy ötven-hatvan ember hallgatja a Tuareg nevű főállású tüntető enervált szónoklatát. 

18.59

Bocsánat, dehogy van vége a bulinak, a téren maradtakat utcabál szórakoztatja, esetleg ha valaki szeretne Infragandhival alapozni a péntek estére, még hátha elcsípi.

18.44

Egyelőre úgy tűnik, vége van a bulinak, de ha történne valami, természetesen mi is figyelünk. Mandula kolléga megnézi, ment-e végül valaki a parlamenthez.

18.41

A himnusz után néhány ambíciózusabb ember cédulákat oszt a tüntetőknek, melyben alkotmányozásra hívnak fel egy facebook-csoporton keresztül. Van, aki a parlamenthez menne megint, de inkább a környező vendéglátóegységek kezdenek megtelni, még többen meg hazamennek a nyálba – fogalmazott Nagy József kolléga.

Ez gyors volt – tudósít Mandula riporter. A hangszórókból tömegoszlató zene szól, három perc alatt kiürült a tér – írta. 

18.35

A Himnusz után Füzessi el is búcsúzott a közönségtől, megismételte, hogy “visszaszereztük a politikát”, továbbra is figyelnek.

tüntetés1031-8 (tüntetés)

18.31

Magyarország négymillió szegény országa, miféle társadalompolitika ez? Most, hogy képesek vagyunk rá, meg fogjuk tenni, ami tőlünk telik – mondta Füzessi. Visszaszereztük a politikát, hajrá Magyarország, hajrá magyarok – tette hozzá. „Folytatjuk” – skandálja a tömeg. Ezután eléneklik a Himnuszt.

tüntetés1031-7 (tüntetés)

18.28

A nemzeti konzultáció megtörtént – mondta Füzessi Károly a miniszterelnöknek címezve. Nincs szükség sok százmillió elköltésére álságos kérdések miatt. Ezentúl mindig meg fogják mondani, mi a társadalom valódi érdeke. „Orbán, takarodj” a közönség válasza.

tüntetés1031-5 (tüntetés)

18.25

Váradi Zsolt iWiW-alapító szerint visszaszereztük a hitet abban, hogy alakíthatjuk saját országunkat. Közben Kökény kolléga azt írja, tudomása szerint a Képviselői Irodaházhoz vonulnak a beszédek után.

Füzessi Károly, a Humán Platform aktivistája azt mondta, úgy álltak ki magukért a tiltakozók, ahogy azt mindig is igazából elvárták maguktól, de itt még nincs vége a feladatnak. A tömeg ujjong. Folytatjuk – kiabálják.

18.20

Gulyás Balázs szervező beszél. Orbán először volt kénytelen elismerni, hogy a többség nem támogatja az adóját – mondta.

tüntetés1031-4 (tüntets)

18.12

Mandula kolléga szerint a hideg és a miniszterelnök reggeli bejelentése megcsappantotta a létszámot, harmadáig telhetett meg a József nádor tér.

tüntetés1031-6 (tüntetés)

Fidesznagygyűlés-kompatilis lányok csörgő dobozzal járnak körbe, mint múltkor, a tüntetések költségeit fedezendő. Van, aki ezrest dob be, van, aki aprót, de nem isten fizesse meg a válasz. Egy-kétezren lehetnek – számolt be Nagy József kolléga, aki nem sokkal később azzal hívott vissza, hogy 18.12-ig kellett várni az első Orbán, takarodjig. Még Tracy Chapmant is lehalkították a hangfalakból, nagyjából 15 másodpercig tartott a közös kiabálás.

17.55

Kökény kolléga fotói alapján sem taposnak egyelőre egymáson az emberek.

tüntetés1031-2 (tüntetés)

tüntetés1031-1 (tüntetés, internetadó)

17.50

Az ATV híradója szerint néhány százan vannak a József nádor téren.

17.40

Nagy József kolléga szerint húsz perccel a kezdés előtt több a rendőr, mint a demonstráló a téren. Az előbbiek szervezettebbnek is tűnnek.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.