Belföld

Lemondott, mégis hivatalba lépett a polgármester

Nem felelt meg a lemondónyilatkozat, így végül letette az esküt a településvezető.

Néhány nappal az önkormányzati választás után adta át lemondónyilatkozatát Gőcze Zsanett, a Vas megyei Borgáta független polgármestere a jegyzőnek. A nyilatkozat azonban nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak, így érvénytelen – mondta Németh Bettina körjegyzőségi aljegyző kedden az MTI kérdésére. A polgármesternek a képviselő-testület előtt kellett volna bejelentenie a lemondást, de akkor a testület még nem alakult meg.

Az alig több mint kétszáz lakosú községben hétfőn tartotta alakuló ülését az önkormányzat, itt Gőcze Zsanett is letette a polgármesteri esküt. Az ülésen nem jelezte lemondási szándékát, így ő lett a hivatalba lépett polgármester.

Komlósi Tamás, aki szintén független polgármesterjelöltként indult a településen, alkotmányjogi panasszal élt, miután az ítélőtábla is elutasította fellebbezését és jogerőssé vált a választási eredmény. Komlósi szerint a választási szabályok kijátszásával olyanok kerültek a település élére, akik korábban nem voltak állandó bejelentett borgátai lakosok, a fürdőjéről ismert községben csak nyaralójuk van.

Gőcze Zsanett 96, Komlósi Tamás 51 szavazatot kapott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik