Belföld

Korrupciós botrány: Polt Péter az amerikaiakhoz fordult

Az amerikai legfőbb ügyészségtől és a nagykövetség ideiglenes ügyvivőjétől kér adatokat Polt Péter, hogy léphessen a korrupciós botrány miatti beutazási tilalommal kapcsolatban.

Polt Péter legfőbb ügyészhez eddig sem feljelentés, sem olyan adatszolgáltatás nem érkezett amerikai részről, ami alapján a magyar ügyészség eljárást indíthatna. A sajtóban megjelent hírek alapján az ügyészség lefolytatott ugyan egy „széleskörű iratvizsgálatot”, de abból csak annyit állapított meg, hogy nincs olyan büntetőügy, ami alapján azonosítani lehetne a beutazási tilalomhoz kötődő eseteket.

A legfőbb ügyész mindezt Szelényi Zsuzsanna független képviselő írásbeli kérdésére válaszolta. Az Együtt-PM színeiben a parlamentbe jutott Szelényi arra volt kíváncsi, mit tesz az ügyészség a beutazási tilalom kivizsgálása érdekében.

„A magyar legfőbb ügyész és az ügyészség bármilyen további információ birtokába jutását követően a törvényben előírt szükséges lépéseket haladéktalanul megteszi” – ígéri válaszában Polt Péter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik