Belföld

Kitiltási ügy: két új NAV-vezető neve is felmerült

Az ügy kapcsán korábban elhangzott nevek, illetve a korrupciós ügyben kiszivárgott értesülések alapján a hvg.hu leszűkítette a kitiltási ügybe keveredhetett NAV-vezetők listáját. Az érintettek egyike sem reagált a komoly vádakra.

A magyar adóhatóságnak az adóellenőrzésért felelős három vezetőjének tiltotta meg a belépést Egyesült Államok korrupciós ügyek miatt – értesült a hvg.hu. A portál több forrásra és az eddigi információkra támaszkodva addig szűkítette a lehetséges NAV-vezetők listáját, míg 3 név akadt fenn a rostán.

A lap Horváth András és Vancsura István, valamint az ügyet kirobbantó Index-cikk információit összevetve arra jutott, hogy a három lehetséges személy Vida Ildikó, a NAV elnöke, Csillag Dezsőné, akihez az adóellenőrzések, a jogi szabályozás, a bevallások és a végrehajtás tartoznak, illetve Dávida Marianna, az ellenőrzési főosztály vezetője lehet. A hvg.hu szerint az érintettek jelezték feletteseiknek, hogy rákerültek a listára. Csillag Dezsőné és Dávida Marianna is az ellenőrzési részleg, vagyis az adócsalás elleni legfontosabb terület vezetői.

A portál többször is próbálta elérni az érintetteket, azonban hol díjátadóra, hol értekezletre hivatkozva mentették ki őket, majd végül titkárságuk a telefont sem vette fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik