Belföld

Csak hasi vágással műtenek a Margit kórházban

Elavult a laparoszkóp, a Szent Margit Kórház ezért adománygyűjtő akciót hirdetett. A hiányzó készülék miatt sokan nem vállalják a beavatkozásokat.

Laparoszkópiás műtét helyett csak hasi vágással tud nőgyógyászati és hasi műtéteket elvégezni a budapesti Szent Margit Kórház. – tájékoztat az Origo. Dr. Badacsonyi Szabolcs a Margit kórház megbízott főigazgatója szerint előfordult, hogy egy beteg a hasi vágás hallatán nem vállalta a műtétet.

A főigazgató szerint a magánklinikákon 4-500 ezer forintba is kerülhet egy laparoszkópos hasi beavatkozás, ezen az áron viszont a betegek többsége számára nem elérhető. Budapesten kevés az olyan kórház, ahol petefészket is eltávolítanak ezzel a módszerrel, így aki nemet mond a vágásra, hosszú várólistára kerül.

A Szent Margit Kórház most adománygyűjtésbe kezdett, a mintaprojektben a vállalati és civil szféra összefogására számítanak. A „laparoszkópiás torony” ára 70-80 millió forint. Sikeres gyűjtésre már tavaly is volt példa az intézmény életében: akkor 200 millió forintot szedtek össze az épület felújítására és új eszközök beszerzésére. Az intézmény 240 ezer embert lát el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik