Belföld

Változik a főváros közlekedése hétvégén

Nem közlekednek péntektől vasárnapig a 4-es és 6-os villamosok a Blaha Lujza tér és a Széll Kálmán tér között, éjszaka pedig a teljes vonalon pótlóbuszok viszik az utasokat, tájékoztat az MTI.

Karbantartási munkák miatt a villamosok péntek reggel fél héttől éjfélig, szombaton és vasárnap hajnal 4 órától éjfélig járnak rövidített útvonalon, péntek és szombat éjjel pedig az egész vonalon pótlóbuszok közlekednek. A munkálatok több más járat menetrendjét is érintik: a 9-es busz Óbuda felé, a 914-es és 914A, a 931-es, 950-es és 950A busz pedig Káposztásmegyer felé pénteken és szombaton az Andrássy útra terelve közlekedik. A 72-es és a 74-es troli helyett busz viszi az utasokat ateljes vonalon.

Az időjárás is módosíthat

A Budapesti Közlekedési Központ azt kéri az utasoktól, hogy tájékozódjanak az aktuális forgalmi állapotról, mielőtt elindulnak szerdán, mert a várható szélsőséges időjárás számos járat közlekedését befolyásolhatja. A szél felsővezetékeket szakíthat le, torlódásokat okozhat, számos járat közlekedését befolyásolhatja, megnövekedett menetidőt, esetenként járatkimaradásokat okozhat. A BKK forgalomfelügyeleti, hálózati forgalomirányító szakterületei megerősített szolgálattal készülnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik