Belföld

Kis matek után a fideszes nyert

Takács József független jelölt helyett Vargáné Hegedüs Magdolna, a Fidesz–KDNP jelöltje került be a nyolc tagú csurgói képviselő-testületbe, miután a Somogy Megyei Területi Választási Bizottság helyt adott az október 12-i választások eredménye elleni fellebbezésnek – számolt be a sonline.hu.

A valasztas.hu korábbi adatai szerint Takácsnak 554, míg a fideszes míg Vargáné Hegedüs Magdolnának 551 szavazata volt. Az újraszámolással viszont „behozta” Takácsot Vargáné, sőt nyert is.

Még három eredményről nem döntöttek

Győr-Moson-Sopronban még három választási eredmény vár az illetékes ítélőtábla döntésére – mondta el a megyei közgyűlés keddi alakuló ülésén a területi választási bizottság elnöke.

Mester László közölte az MTI-vel: Győrben egy képviselőjelölt perel, aki az első számlálás után egy vokssal nyerte körzetét, de később, az érvénytelennek ítélt voksok átvizsgálása után Fidesz-KDNP színekben indult ellenfele nyert, három szavazattal. (A város összes többi körzetében a Fidesz-KDNP jelöltje nyert.)

Harkán azt követően kérte az érvénytelen voksok átvizsgálását az egyik képviselőjelölt, hogy szavazategyenlőség állt be, és a sorsolás nem neki kedvezett. Bőnyben az eddigi településvezető kihívója terelte jogi útra az eredményt, aki egyetlen vokssal maradt le a versenyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik