Belföld

Ózdi voksolás: bíróságra megy a Jobbik

Janiczak Dávid a hétfő délutáni szimpátiatüntetés után tartott sajtótájékoztatóján annak a véleményének adott hangot, hogy a területi választási bizottság ülésén megalapozatlan döntés született, megalapozatlan bizonyítékok hatására.

Hozzátette: ráadásul a korábbi Fidesz-KDNP-s városvezetőség feljelentést tett választási bűncselekmény miatt a rendőrségen ismeretlen tettes vagy tettesek ellen.

A Jobbik benyújtotta a Debreceni Ítélőtáblára a jogorvoslati kérelmét, amelyben elhatárolódnak attól, hogy választási csalást követtek volna el. „Kérjük a bizonyítékok átvizsgálását és a szavazóköri jegyzőkönyvek megismerését” – mondta.

Kijelentette, hogy a város lakói kitartanak mellette. A Fidesz-KDNP és Fürjes Pál korábbi polgármester egy legitim választás eredményét kérdőjelezte meg „az emberek alkotmányos jogát sárba tiporva” – fűzte hozzá.

Bármi legyen is az ítélőtábla döntése, „le tudjuk győzni a Fidesz-KDNP aljas munkát végző pártszövetségét” – fogalmazott Janiczak Dávid.

Volner János, a Jobbik alelnöke azt mondta: aki eddig nem a demokratikusan megválasztott polgármesterre szavazott, az is mellette voksol majd, ha esetleg új választást írnak ki. Hatalmas a felháborodás Ózdon amiatt, hogy a Fidesz-KDNP nem tudott méltóképp veszíteni – tette hozzá.

Előbb vagy utóbb a jobbikos jelölté lesz a polgármesteri cím, és a párt erős szakmai stábot állít majd mögé – jelentette ki.

Hétfő délután megtelt az ózdi városháza előtti tér azokkal, akik Janiczak Dávid mellett demonstráltak. A szimpátiatüntetésen Egyed Zsolt, a térség jobbikos országgyűlési képviselője azt mondta, pártja mindig tisztességesen szerepelt minden választáson. A legfelháborítóbb az, hogy a Fidesz-KDNP kétharmaddal megalkotott egy választási törvényt, amely alapján Janiczak Dávid győzött, „a saját maguk által kreált törvényt sem hajlandóak betartani” – jegyezte meg.

A területi választási bizottság Fürjes Pál Fidesz-KDNP-s jelölt beadványának helyt adva rendelte el pénteken az ózdi polgármester-választás megismétlését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik