Belföld

Már látszik a szép idő vége

Vasárnap még alig zavarhatja meg valami a napsütést, de szerdától már baljós felhők közelednek.

Az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, legfeljebb fátyolfelhők lehetnek az égen, néhol azonban csak nehezebben oszlik fel az éjszaka képződött köd, emiatt nem lesz mindenütt zavartalan a napsütés – derül ki a z Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Csapadék sehol sem várható. Napközben megélénkül, északnyugaton néhol meg is erősödik a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között valószínű, a tartósabban ködös, felhős területen lesz a hűvösebb. Késő este 9, 14 fokra számíthatunk.

 
Fotó: MTI 

Hétfőn a köd feloszlását követően napos idő várható némi fátyolfelhővel, csapadék nélkül. A délnyugati szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 4, 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 24 fok között alakul.

Kedden az erősen felhős időszakok mellett néhány órás napsütés is lehet. Főként az északi országrészben számíthatunk esőre, záporra. A nyugati szél időnként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9, 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 16, 21 fok között alakul, de északkeleten csupán 14, 15 fok valószínű.

Szerdán túlnyomóan borult lesz az ég, csupán keleten valószínű némi napsütés. Sokfelé várható kiadós eső, zápor, eleinte akár zivatar is. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 7, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 8, 11, másutt 12, 17 fok között alakul, sőt a keleti határ mentén 18, 20 fok is lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik