Belföld

Kamulapokon szavazhattak Kétegyházán

A lap beszámolója szerint volt, aki fektetett, volt, aki álló A4-es lapon ikszelhetett múlt vasárnap, másnál pedig a méret nem stimmelt. Öten panasszal éltek, egyikük tagja a választási bizottságnak is.

A bizottság egyik delegáltja pedig azt mondta a Blikknek, hogy a helyi képviselők eredményeinek összegzésekor kézzel írt jegyzőkönyvet kapott a jegyzőtől, mikor elkérte a hivatalos eredményeket. Ezt később visszakövetelték tőle. Nem adta oda, és kiderült, hogy tartalma nem egyezik a hivatalos verzióval, mivel más név mellett tüntették fel az elért voksok számait az egyik papíron mint a másikon. Azaz különbözött a győztesek személye.

Kalcsó Istvánné, Kétegyháza újraválasztott polgármestere a lapot Meggyasszai László jegyzőhöz irányította, aki azt mondta, hogy a kézzel írt jegyzőkönyvön adminisztrációs hibát vétettek a kollégái. Mint kifejtette: összecseréltek néhány nevet, az eredményeket viszont helyesen tüntették fel. A szavazólapok formátumával kapcsolatban azt állította: a helyi választási bizottság tagjai urnabontás után azt rendben találták.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság választás, népszavazás, népi kezdeményezés és az európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűntett gyanúja miatt nyomoznak. A Békés Megyei Választási Irodához hat fellebbezés érkezett, de valamennyit formai okok miatt, érdemi vizsgálat nélkül utasította el a testület.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik