Belföld

Öt napig bírta a vasárnap megválasztott polgármester

A 183 választásra jogosult közül 147-en éltek választójogukkal a településen. Gőcze Zsanettet 96 szavazattal választották meg polgármesternek, ellenfele, a szintén független Komlósi Tamás 51 szavazatot kapott. A választás eredményét Komlósi Tamás megfellebbezte, ezt azonban a területi választási bizottság elutasította. Komlósi Tamás szerint hátrányosan érintette a választási esélyeit, hogy a voksolást megelőző hónapokban tömegesen jelentkeztek be Borgátára és a településhez tatozó Borgáta-fürdőre állandó lakosként olyan magyar és külföldi üdülőtulajdonosok, akik korábban nem voltak a község lakói.

Az idegenek köztük élnek

A négytagú képviselő-testületbe három friss bejelentkezőt választottak, erősítette meg a település jegyzője. Kun László, a Vas megyei területi választási iroda vezetője szerint a fellebbezést azért utasították el, mert a bejelentkezések időben történtek, így a választás körülményei álláspontjuk szerint jogszerűek voltak, a határozat ellen bírósághoz lehet fordulni.

Gőcze Zsanett a megyei napilap megkeresésére sem indokolta lemondását, de annyit megjegyzett:

“A megválasztott képviselők nagy része a falu lakói számára sajnos ismeretlen.”

Nem ő az egyetlen

Rövidebb ideig húzta a Komárom-Esztergom megyei Ászár polgármestere: ő szerdán jelentette be, hogy távozik posztjáról. Ahogyan megírtuk: pontos magyarázatot ő sem adott.

Betegség miatt nem tudja ellátni hivatalát Kovács György, a Vas megyei Torony község polgármestere. A tisztségviselő hétfőn kapott agyvérzést. A településen még nem alakult meg a képviselő-testület, a polgármester helyettesítése nem megoldott.

 

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik