Belföld

Még Karácsony Gergely posztja sem biztos

A zuglói helyi választási bizottság döntésében helyt adott Szatmáry-Jähl Angéla kifogásának, és elrendelte a 3. számú egyéni választókerület eredményének megsemmisítését. A körzetben a határozat szerint november 9-én lehetne újra szavazni egyéni képviselőre és polgármesterre. A döntés ellen fellebbezni lehet három napon belül.

A VS.hu szerint a fideszes jelölt, Szatmáry-Jähl két napja nyújtott be kifogást a szavazást illetően. Az említett választási körzetben a legtöbb szavazatot Sápi Attila, az MSZP-Együtt-PM-DK-Összefogás Zugló jelöltje kapta, míg a második legtöbb szavazatot Szatmáry-Jähl Angéla, a Fidesz-KDNP jelöltje szerezte, és a két jelölt között összesen 7 szavazat különbség volt.

A kifogás szerint a 13-as számú szavazókör jegyzőkönyve szerint a szavazókörben 501 választópolgár jelent meg, ehhez képest polgármesterjelöltekre 511 darab volt az urnában, míg az egyéni képviselőjelöltekre -10 darab szavazólap volt az urnában. A 13-as és a 14-es szavazókörökben a szavazóköri jegyzőkönyvekkel igazoltan a választópolgárok közül legalább 10 választópolgár nem kapta meg a helyi önkormányzati képviselőket tartalmazó szavazólapot, míg a polgármesterekre leadott szavazólapokból legalább 10 szavazópolgár több szavazólapot kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik