Belföld

Nekimegy a Jobbiknak a Fidesz

 Sveiczer Sándor, a Fidesz-KDNP hevesi szervezetének elnöke az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében felidézte, hogy Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője választási csalásra hivatkozva bejelentette, pártja új helyhatósági választás kiírását kezdeményezi Hevesen.

“Zagyva György Gyula, a hevesi Jobbik kampányfőnöke és Horváth Ádám sajtófőnök nem tud beletörődni a vereségbe, ezért a pártszövetséget folyamatosan támadják különféle hiteltelen, minden valóságalapot nélkülöző feltételezésekkel” – írta .

Sveiczer Sándor közlése szerint a Fidesz-KDNP megvádolt képviselője, Lányi József a választások napján önkéntes segítőivel találkozott, kávéztak, majd “mozgósítás céljára” kölcsönadott nekik egy telefont. “Mindezt lefotózták a Jobbik aktivistái, és szavazatvásárlásról beszélve, a tényeket elferdítve tálalták az eseményeket” – írta. Az elnök közleményében kiemelte: a vádakat visszautasítják, “ilyen cselekmény a választási kampány során a hevesi Fidesz-KDNP részéről nem történt”.

Háromezret fizettek egy voksért

Mirkóczki Ádám szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a “soha nem látott mértékű, tömeges választási csalást” Lányi József, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje, valamint Báder Csaba, a kormánypárt helyi kampányfőnöke koordinálta.

Közölte: “kizárólag a cigányság megvásárlása zajlott”, a Jobbik információi szerint háromezer forintot fizettek egy szavazatért. Ismertetése szerint ehhez telefonnal le kellett fényképezni és be kellett mutatni a kitöltött szavazólapokat.

A vasárnapi önkormányzati választáson Sveiczer Sándort választották polgármesterré a szavazatok 40,21 százalékával. A Jobbik polgármesterjelöltje, Kis Tamás a második helyen végzett, a voksok 31,74 százalékát szerezte meg. A 11 tagú képviselő-testületbe a Fidesz-KDNP hat jelöltje került be, a Jobbik három, az MSZP és HevesVárosi Tükör egy-egy mandátumot szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik