Belföld

Nagyágyúk Bagdy Emőke mellett

Orbán Viktortól Vidnyánszky Attiláig sokan támogatják a pszichológus kezdeményezését.

Bagdy Emőke egyévi jövedelmét ajánlja fel, hogy megépüljön Makovecz Imre első budapesti szakrális épülete – írja a Heti Válasz. A pszichológus azt mondja, már eddig is jelentős erők mozdultak meg azért, hogy az organikus építészet világhírű építőművészének tervei alapján megépüljön a pesterzsébeti Mátyás király térre tervezett református templom.

Az előadásaiból származó jövedelmét személyes okokból ajánlotta fel a templom megépítésére, mivel tősgyökeres pesterzsébetinek vallja magát. Ezért vállalta a támogatók keresését, a pénzgyűjtés szervezését. „A templom a közösség építésének a legfontosabb helye” – mondja, mivel előadásain azt tapasztalja, hogy a „magyar emberek szívesen adnak, ha látják, érték születik a felajánlásukból.

A tervek megvalósulását támogatja Orbán Viktor kormányfő és több minisztere, Fekete György MMA-elnök, Szabó István református püspök, Nagy Ervin országos főépítész, Jókai Anna író, Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója és több előadóművész, aki jótékonysági koncertet hirdet. További részletek a legfrissebb Heti Válaszban. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik