Belföld

Pofon a Jobbiknak a békéscsabai polgármestertől

A vasárnap megválasztott városvezető szerdán az MTI-nek is elküldött közleményében azt írta: független, önálló polgármesterként indult és nyert Békéscsabán az önkormányzati választáson. Hozzátette: ezt a kampány során, augusztusban már kijelentette.

Kampányában nem használta semmilyen párt, a Jobbik logóját sem, megjelenései önállóak voltak. Azt írta, elhatárolódik minden más állítástól, kéri, hogy függetlenségét “vegyék tudomásul, és (…) e kérdéskört tekintsék lezártnak”.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke a választást értékelve vasárnap nagy meglepetésnek nevezte, hogy Békéscsabán “a párt által támogatott” független Szarvas Péter győzött.

A Jobbik békéscsabai szervezetének elnöke, Szabóné Kocziha Tünde augusztus 25-én jelentette be, hogy pártjuk nem indít önálló polgármesterjelöltet a választáson, hanem Szarvas Pétert támogatja.

Szarvas Péter akkor Meglepetés volt címmel juttatott el közleményt az MTI-hez, azt írta, hogy nem számított a Jobbik támogatására, továbbra is független jelöltként, párttámogatás nélkül indul a polgármesteri címért, de a közgyűlési munkában számítana minden politikai párt és képviselő együttműködésére és támogatására.

Szarvas Pétert a szavazatok 41,93 százalékával választották polgármesterré, Hanó Miklós (Fidesz-KDNP) 34,56, Velkey Gábor Dániel (Együtt-MSZP-DK-MLP-PM) 20,05 százalékot kapott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik