Belföld

Schmuck indul Újpesten

Közleményükben azt írták: a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának angyalföldi, és újpesti tagszervezete kedden tartott összevont jelölőgyűlést a Budapest 11-es választókörzetet érintő időközi országgyűlési választásról. A jelölőgyűlésen Schmuck Andort egyhangúlag támogatták. A párt budapesti elnöksége a két alapszervezet közös jelöltjét jóváhagyta. Schmuck Andor elfogadta a jelölést.

A párt közleménye szerint Schmuck Andor úgy fogalmazott: “A megmérettetés egy újabb esély, hogy a Szociáldemokrata politikus képviselje a nehéz sorban élő emberek akaratát a parlamentben”. Schmuck Andor 15 évig élt a választókerületben. Négy évig 1994-től 1998-ig egyéniben megválasztott önkormányzati képviselő volt Újpesten – tették hozzá.

Kiss Péter a főváros 11-es számú (Újpest nagy részét és Angyalföld északi részét lefedő) országgyűlési egyéni választókerületében szerzett mandátumot április 6-án, a politikus azonban hosszan tartó súlyos betegség után júliusban elhunyt.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) november 23-ra tűzte ki az időközi választás időpontját. A testület választást kitűző határozatának mellékletében rögzítette a választással kapcsolatos határidőket, határnapokat is. Eszerint az ajánlásokat október 6-tól gyűjthetik az indulni szándékozók, a jelölteket október 20-ig lehet bejelenteni. Az országgyűlési egyéni választókerületben induló jelölteknek 500 érvényes ajánlást kell összegyűjteniük.

Az NVB múlt csütörtökig tizenkét pártot vett nyilvántartásba.

A Jobbik hétfőn jelentette be, hogy pártjuk Urbán Flórián korábbi válogatott labdarúgót indítja az újpesti időközi parlamenti választáson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik