Belföld

Kósa már a jövővel foglalkozik

A jövő évi költségvetés tervezete már nagyjából elkészült, de a vitája a hétfő-keddi kormányülésen kezdődik – mondta a Fidesz ügyvezető alelnöke.

A NATO-vállalások hosszú távú megtervezése is kulcskérdés lesz a büdzsében, hiszen 0,75 százalékról 2 százalékra kell emelni a 10 év alatt a honvédelmi kiadásokat – nyilatkozta Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke és országos kampányfőnöke hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Foglalkozni kell azzal a deregulációs tervvel is, amelynek eredményeképpen a GDP-arányosan 10 százalékos, “bürokráciára költött pénz” a felére csökken – ismertette az ügyvezető alelnök. A közigazgatási reform folytatása is kulcskérdés, mivel felálltak az új intézményfenntartó rendszerek – például a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) -, de ezek munkáját össze kell hangolni, ésszerűsíteni kell.

A választási eredményekről szólva elmondta: “Ez felhatalmazást ad arra, hogy a politikánkat folytassuk mind az önkormányzatokban, mind a parlamentben.” Kósa Lajos szerint maguknak, de annak is köszönhetik a győzelmet, hogy az ellenzéki oldalnak “nem volt épkézláb politikai üzenete”, szétaprózott volt és képtelen az összefogásra.

Az M1 Ma reggel című műsorában az ügyvezető alelnök kiemelte: 2014-ben választásról választásra (a parlamentitől az önkormányzati választásokig) egyre több szavazatot kapott a Fidesz, és sikerült a nehezen felülmúlhatónak hitt 2010-es eredményüket megismételni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik